Er du en af dem, der har købt/vil købe en Römer Dualfix og netop har set den nyeste 2014 autostol test, hvor Dualfix kun opnår 20%? Så er dette indlæg skrevet til dig.
Traditionen tro, udkom der en ny test af autostole her i maj 2014. Der var i denne udgave 28 stole med, men Dualfix var nok den, som flest forældre ventede på (skarp forfulgt af Maxi Cosi 2way Pearl).
Desværre fik Dualfix et trist resultat med en samlede score på kun 20% – det er altså kun 2% fra, at ADAC faktisk ville fraråde stolen.
Det var ikke det resultat vi alle havde forventet og det kom også meget bag på Römer.
Derfor har jeg taget et dybere kig ned i testen, så vi kan få klarlagt, hvor problemer er og om du fortsat kan bruge stolen.
Et dybere kig ned i testresultatet
Dualfix er blevet testet både fremad og bagudvendt selvom der står ”fremadvendt montering” i testen. Dette skyldes, at ADAC tester begge veje, men kun viser det dårligste resultat. Resultatet for Dualfix bagudvendt er et helt andet jf. Römer (jeg håber, at Römer vil offentliggøre det senere).
I crashtesten bliver stolen udsat for både frontal- og sidekollisioner. Dualfix fik ”lav risiko ved frontalkollisioner” og ”medium risiko ved sidekollisioner”.
Dualfix klare sig også fint i kategorierne skadelige stoffer, betjening og ergonomi, hvor det bemærkes, at der er meget lille risiko for fejlmonteringer.
Det lyder jo godt – men hvad er så problemet med Dualfix?
Problemet med Dualfix er, at det er blevet observeret, at der kan være problemer med, at spænde nyfødte og børn op til 6 mdr. korrekt fast. Altså at selerne ikke kan strammes godt nok, hvis barnet er under 6 mdr.
Det er ikke noget som kan testes i ADAC testen, da de ikke har så små test dukker. De mindste dukker vejer 9 kilo. Derfor er det noget, som er blevet observeret og ikke noget som er registeret i crash testen.
Jf. nedenstående skrivelse, har Römer selv fortaget test med dukker, som svarer til børn på 0-6 mdr. og de har ikke oplevet problemer med selerne.
Så det kan sagtens være, at observationerne er korrekte, men Römers egne tests viser, at det ikke har betydning – så hvad der er korrekt, står stadig lidt i det uvisse.
Römer har, lige fra Duafix kom på markedet, anbefalet først, at bruge stolen fra barnet er 6 mdr. Dette for, at yder den optimale sikkerhed og komfort for barnet.
Hvilken betydning har testresultatet for dig, som har købt stolen?
Hvis dit barn er over 6 mdr. og du anvender stolen bagudvendt, vil jeg ikke mene, at der er et problem med, at bruge stolen. Er dit barn 15+ mdr. og en fornuftig størrelse, vil du også kunne vende stolen fremadvendt, da der så ikke er problemer med selerne. De kan strammes og kan sagtens holde dit barn spændt fast.
Hvilken betydning har testresultatet for dig, som ikke har købt stolen?
Er du på udkig efter en stol, som du kan bruge fra dit barn er nyfødt og til 3-4 års alderen, er det ikke Dualfix du skal købe. Der er andre og bedre modeller på markedet. Men er dit barn vokset ud af babystolen (0-13 kg. stolen), er Dualfix en oplagt mulighed, da du kan sætte barnet over i en større bagudvendt stol. Se endvidere bemærkningerne til dem som har købt stolen.
Når stolen anvendes bagudvendt kan man sikre stolen mere ved, at lade den stå helt op af passagersædet. Har du spørgsmål til montering af bagudvendte autostole, kan du med fordel kontakte Lena Larsen her.
Bør du købe en Römer Dualfix?
Min konklusion er, at hvis dit barn er over 1 år (eller af en fornuftig størrelse) er der ingen problemer med, at købe en Dualfix. Du bør ikke anvende den til nyfødte, da der er en betydelig risiko forbundet hermed, men ellers er der ikke en risiko ved stolen, som gør, at man ikke bør købe den.
Jeg har talt med Charlotte Trenckner fra Römers danske afdeling ang. ovenstående og hun har også sendt denne pressemeddelelse fra Römer, som ligger til grund for indlægget.
The post Har du købt en Römer Dualfix? Se her, hvordan du skal forholde dig til testresultatet appeared first on Autostol.dk.